Ce este medicina regenerativa? – cu Dr. Diana Mihai

 
 
 

Ce este medicina regenerativa?

Corpul omenesc este un Univers in miniatura,incredibil de complex. Este alcatuit din miliarde de celule de foarte multe tipuri, care au proprietatea extraordinara de a se regenera in mod natural.Daca ne-am taiat la deget, am vazut fiecare,ca rana s-a vindecat dupa cateva zile; acesta este procesul fiziologic de regenerare celulara.

Regenerarea celulara depinde de anumiti factori (varsta, alimentatie, conditii externe etc.) dar in principiu,chiar daca poate fi mai lent sau mai rapid, este un fenomen care nu se opreste niciodata.

In functie de tipul de celule la care ne referim, regenerarea lor are loc la perioade diferite de timp, incepand de la cateva zile, pana la saptamani, luni sau chiar ani.

De exemplu celulele pielii, cele din stomac şi intestine, trăiesc doar câteva zile, ficatul se regenerează complet în câteva luni, celulele rinichilor au nevoie de peste un an pentru a se regenera, iar muşchii inimii, pentru o regenerare completă, au nevoie de cel puțin 15 ani.

Ca regulă generală, o dată la 7 ani, majoritatea celulelor din organism sunt regenerate, deci o data la 7 ani avem un organism nou.

Medicina moderna cauta modalitati prin care sa stimuleze aceste procese de regenerare naturale, fiziologice si sa le foloseasca tintit, in vindecarea anumitor tesuturi, punctual. Fenomenul este de larg interes, avand aplicatii in toate disciplinele medicale si a primit numele de medicina regenerativa.

Medicina regenerativa (RM – Regenerative Medicine) reprezinta asadar o noua ramura a medicinei al carei scop il constituie descoperirea de solutii care amplifica regenerarea naturala a tesuturilor biologice lezate sau distruse in scopul restaurarii structurii si functionalitatii lor normale. Fara a interveni cu chimicale sau produse straine corpului, medicina regenerativa se bazeaza pe stimularea procesului natural de vindecar. Aceste tehnici stau la baza tratamentului unir probleme precum: atrofie vaginala, sindrom genito-urinar de menopauza GSM, uscaciune vaginala, dispareunie (durere la contactul sexual), lipsa orgasmului, libido scazut, pierdere de urina, menopauza precoce, insuficienta ovariana prematura, endometru subtire, infertilitate, sindrom asherman, cicatrici dupa nasterea naturala, epiziotomie, operatie cezariana, etc.

 Recoltarea celulelor stem si apoi transplantarea acestora in corpul uman, folosirea laserului, a PRP ului, a dispozitivului Emsella sunt doar cateva dintre metodele prin care ajutam pacientele in sfera de obstetrica, ginecologie, uroginecologie, infertilitate,disfunctii sexuale, menopauza.

Medicina regenerativă reprezinta un progres inspirator, cu mai multe fațete în lumea tratamentului clinic. Desi in Romania aceasta abordare este o noutate, in alte tari se practica cu succes de mai multi ani si cercetarile continua cu mari sperante pornind de la vindecarea rănilor și transplantul de țesut până la repararea organelor deteriorate și chiar vindecarea unor boli dificile cum ar fi cancerele, tulburările genetice și bolile autoimune.

Dr. Diana Mihai

____

Fa o programare la Ladies Excellence Clinic by Dr. Diana Mihai pe Bd. Dacia nr.19, Sector 1, Bucuresti

Vrei sa stii mai multe despre Estetica Intima?