Ginecologie
Dr. Diana Mihai

Menstruatie neregulata / Modificari ale colului uterin / Dureri pelviene / Pierdere de urina / Polipul uterin

Ginecologie
Dr. Diana Mihai

Menstruatie neregulata / Modificari ale colului uterin / Dureri pelviene / Pierdere de urina / Polipul uterin

 

Ce probleme ginecologice pot sa existe?

1. Menstruatia neregulata

Indiferent de vârstă, pot apărea dereglări ale ciclului menstrual, ce nu trebuie neglijate. În mod normal menstruația ar trebui să apară la fiecare 25-32 de zile, să dureze cam 3-6 zile și să nu fie însoțită de dureri importante, care să îi modifice femeii activitățile zilnice. Fie că este vorba despre menstruații ce apar prea des sau prea rar, de un flux prea abundent sau de sângerări ce apar după contactul sexual, ar trebui realizat un consult ginecologic, urmat de o ecografie transvaginală, recoltarea unui examen Babeș-Papanicolau și o genotipare HPV. În funcție de rezultate, diagnosticul poate fi pus în acest moment (dacă se observă modificări ale colului, polip sau fibrom uterin, endometru modificat, modificări ale ovarelor sau chisturi ovariene, etc), sau pot fi necesare analize suplimentare (analize hormonale, biopsie de endometru, analize pentru diverse infecții etc).

2. Modificari ale colului uterin

România este pe primul loc în ceea ce privește incidența cancerului de col uterin, încă de la vârste extrem de tinere (23-25 ani) astfel încât trebuie acordată o atenție deosebită acestui aspect. Investigarea colului uterin include vizualizarea colului la examenul cu speculul, examinarea sa manuală la tactul vaginal, examenul Babeș-Papanicolau, genotiparea HPV, colposcopia și ecografia transvaginală. 

***pentru Colposcopie va puteti programa la:

SANADOR VICTORIEI (click aici pentru programari online sau la Tel  0755109957 sau 021.96.99)
 
CENTRUL MEDICAL PANDURI – Clinica Arcul de Triumf (click aici pentru programari online sau la 021.99.01)

3. Durerile pelvine

Pot fi cauzate atât de o formațiune pelvină (fibrom uterin, tumoră uter, col, ovar), endometrioză sau sunt datorate infecțiilor vaginale sau bolii inflamatorii pelvine. Pentru diagnosticul acestora se realizeaza un consult local ginecologic cu valve și tușeu vaginal, un examen ecografic și analize de secreție vaginală, cultură mixtă col uterin și Mychoplasma, Ureaplasma, Chlamydia. Trebuie făcut diagnostic diferențial cu alte cauze, cum ar fi patologia renală, infecții urinare (sumar urină și urocultură), dureri osoase sau patologia intestinului și a colonului.

4. Pierderea de urina

După nașteri naturale sau datorită unui prolaps (prolaps uterin- coborârea uterului în vagin, cistocel -prolabarea vezicii urinare în vagin, rectocel- prolabarea rectului în vagin), poate apare incontinența urinară. Aceasta poate fi simptomul unui deficit neurologic deasemenea. Diagnosticul cauzei acesteia este extrem de important în vederea stabilirii unui tratament corespunzător. Se va face un consult local, cu valvele, tact vaginal, însoțite de diverse manevre. Deosebit de importantă este discuția cu pacienta, pentru a stabili când apare pierderea de urină, de cât timp există, dacă apare doar la efort, tuse sau strănut sau în repaus, în pat sau la ridicarea din pat, dacă este însoțită de imperiozitate micțională (nevoia urgentă de a merge la toaletă) sau dacă există semne de infecție urinară (polakiurie- micțiuni frecvente, disurie- micțiuni dureroase, sumar de urină sau urocultură modificate). Uneori pot fi indicate completarea de calendare micționale, cistometrie sau studii urodinamice.

TRATAMENTUL se poate realiza chirurgical sau non-invaziv, cu fotoliul EMSELLA (detalii la sectiunea de Rejuvenare Vaginala )

5. Polipul uterin - ecografie, histeroscopie, histerosalpingografie (HSG)

Polipii sunt tumori benigne, ce pot da sângerări vaginale anormale sau infertilitate uneori. Pentru diagnosticul lor este necesară ecografia transvaginală și eventual histeroscopia sau histerosalpingografia (HSG). Histeroscopia reprezintă vizualizarea cu o cameră video a colului și a cavității uterine și reprezintă și o metodă de tratament- se poate realiza excizia formațiunii cu pensa, foarfeca sau cu rezectoscopul. Este o procedură minim invazivă, piesa se trimite la examen histopatologic pentru un diagnostic cert iar apoi pacienta își poate relua activitățile cotidiene în doar câteva zile.

(detalii mai jos despre unde puteti veni pentru histeroscopie si ce presupune aceasta)

Sfaturi pentru adolescente, Dr. Diana Mihai la Metropola TV.

  • am discutat despre tot ceea ce ar trebui sa stie tinerele fete
  • veniti la ginecolog chiar si pentru o discutie
  • nu va fie teama sau rusine, este normal sa aveti intrebari

Ce tratamente exista?

1. Endometrioza si Adenomioza

Endometrioza reprezintă implantarea endometrului înafara uterului (mucoasa ce căptușește cavitatea uterină și care se elimină la menstrație). Există multiple teorii care explică apariția acestei patologii, de exemplu teoria menstrației retrograde, potrivit căreia o parte din sângele menstrual, în loc să se exteriorizeze prin vagin, se exteriorizează prin trompe în interiorul cavității peritoneale. Acest țesut endometrial se poate apoi implanta în peritoneu, pe ovare, sau pe vezica urinară sau pe intestine și rect.

Adenomioza reprezintă implantarea endometrului în musculatura uterului, în miometru. Clinic, pacienta are dureri puternice la menstruație (dismenoree), dureri la contactul sexual, dureri pelvine cronice, tulburări de tranzit intestinal sau de micțiune sau infertilitate.

Diagnosticul se realizează dificil, simptomele pacientei fiind un semn de alarmă, examenul clinic genital sau ecografic poate fi sau nu în limite normale, analiza de sânge CA125 care se credea a fi un marker important este neconcludentă. Se poate completa investigarea cu un RMN pelvin realizat cu protocol de endometrioza, cu gel intravaginal, de către medici imagiști experimentați, dar diagnosticul de certitudine se pune în urma unei intervenții chirurgicale, cu trimiterea de fragmente la examenul histopatologic.

Este recomandată laparoscopia (se fac 4 mici incizii la nivelul abdomenului și se pătrunde în abdomen cu o cameră video și pense speciale.

2. Montarea unui sterilet

Dispozitivele intrauterine pot fi simple, cu aur, cupru sau cu eliberare de progesteron. Reprezintă o metodă sigură de contraceptie.

Înainte de montarea acestuia mereu recomand analize pentru depistarea infecțiilor (Ureaplasma, Chlamydia, Mychoplasma, Cultura Mixtă din col și Secreția Vaginală), citologia Babeș-Papanicolau și uneori genotiparea HPV, dar să nu uităm de consultul ginecologic și examenul cu speculul și ecografia transvaginală.

După montarea steriletului se va realiza o ecografie transvaginală de control, pentru a vizualiza poziționarea corectă a dispozitivului.

(detalii mai jos despre tipuri de sterilet si preturi)

Exista mai multe tipuri de dispozitive intrauterine (sterilete)

1. Steriletul „clasic” cupru T
dr diana mihai montare sterilet contraceptie medic ginecolog bucuresti ginecologie sector 1 floreasca victoriei arcul de triumf obstetrica consultatie medic
Steriletul “clasic” cupru T: numele lui vine de la forma acestuia (in uter bratele steriletului se vor deschide si acesta va avea forma literei “T”
Pret: Consultatie initiala+Ecografie =800 ron. In cazul in care setul complet de analize ginecologice este mai vechi de 6 luni, in cadrul consultatiei initiale se vor recolta si analizele ginecologice (865 ron).  Montare Sterilet+ecografie de control=500 ron. 
Total: 1400 ron (fara analize recoltate) sau 2265 ron (cu analize recoltate).
Steriletul va fi achizitionat de catre pacienta. 
 
 
2. Steriletul cu aur
Steriletul cu aur - Sterilet Gold T CU375 , Eurogine, miez de aur doctor diana mihai ginecolog bucuresti medic floreasca arcul de triumf victoriei sector 1 montare sterilet insertie extractie obstetrica contraceptie ecografie transvaginala protectie
Steriletul cu aur – Sterilet Gold T CU375 , Eurogine, miez de aur
 

Pret: Consultatie initiala+ Ecografie =800 ron. In cazul in care setul complet de analize ginecologice este mai vechi de 6 luni, in cadrul consultatiei initiale se vor recolta si analizele ginecologice (865 ron).  Montare Sterilet+ecografie de control=500 ron. 

Total: 1400 ron (fara analize recoltate) sau 2265 ron (cu analize recoltate).
Steriletul va fi achizitionat de catre pacienta. 
 
3. Mirena – Steriletul cu hormoni
mirena sterilet doctor diana mihai medic ginecolog bucuresti montare extragere sterilet contraceptie hormoni fibrom uterin sangerare obstetrica bucuresti floreasca arcul de triumf victoriei
Mirena – Steriletul cu hormoni (dispozitiv intrauterin cu eliberare de progesteron – levonorgestrel)
 

Pret: Consultatie initiala+Ecografie =800 ron. In cazul in care setul complet de analize ginecologice este mai vechi de 6 luni, in cadrul consultatiei initiale se vor recolta si analizele ginecologice (865 ron).  Montare Sterilet+ecografie de control=500 ron. 

Total: 1400 ron (fara analize recoltate) sau 2265 ron (cu analize recoltate).
Steriletul va fi achizitionat de catre pacienta. 
 
4. Sterilet IUB Ballerine
Sterilet IUB Ballerine - cel Mai mic si mai usor de introdus dispozitiv si primul si unicul sterilet sferic doctor diana mihai medic specialist ginecolog bucuresti floreasca victoriei arcul de triumf sector 1 obstetrica consultatie contraceptie montare extragere ecografie transvaginala histeroscopie www.drdianamihai.ro
Sterilet IUB Ballerine cel mai mic si mai usor de introdus dispozitiv si primul si unicul sterilet sferic (astfel minimizeaza riscul de perforare, malpozitie sau expulzare din organism).
 

Pret: Consultatie initiala+Ecografie =800 ron. In cazul in care setul complet de analize ginecologice este mai vechi de 6 luni, in cadrul consultatiei initiale se vor recolta si analizele ginecologice (865 ron).  Montare Sterilet+ecografie de control=500 ron. 

Total: 1400 ron (fara analize recoltate) sau 2265 ron (cu analize recoltate).
Steriletul va fi achizitionat de catre pacienta. 
 

Cum se pot realiza interventii chirurgicale ginecologice fara taietura pe abdomen?

Prin LAPAROSCOPIE si HISTEROSCOPIE

LAPAROSCOPIA:
Se realizeaza 4 mici incizii pe abdomen de cate 1cm, prin care se introduce o camera video si instrumentele chirurgicale necesare operatiei: pentru taiere, electrocoagulare, sutura, aspiratie, etc. Sunt in principiu aceleasi instrumente folosite in chirurgia deschisa, doar adaptate pentru acest tip de operatie minim invaziva. Se vizualizeaza astfel interiorul pelvisului si organele interne si se pot pune diverse diagnostice corecte si exacte.

Se pot trata astfel patologii ale:

1.OVARULUI (chisturi, formatiuni, endometrioame),

2.TROMPELOR (trompe nepermeabile- “infundate”, sarcina extrauterina, hidrosalpinx- acumularea de lichid in interiorul trompelor, sterilizare chirurgicala prin cliparea trompelor, verificarea permeabilitatii tubare in infertilitate),

3.UTERULUI (fibroame- miomectomia, extirparea uterului- histerectomie laparoscopica),

4.PERITONEALE (acumularea de lichid, endometrioza, aderente ce “blocheaza” organele intre ele: de exemplu colonul cu trompele sau uterul sau peritoneul).

ORICE interventie ginecologica se poate face si laparoscopic. Este o operatie ce se realizeaza sub anestezie generala. Durata este variabila, in functie de complexitatea cazului. Pacienta poate pleca acasa in 24 de ore sau 48 de ore, recuperarea fiind MULT mai rapida fata de operatia clasica prin taietura iar aspectul estetic net diferit.

HISTEROSCOPIA
Se patrunde in interiorul uterului cu o camera video prin vagin, apoi prin col. Astfel, la histeroscopie se vizualizeaza direct INTERIORUL colului uterin, forma cavitatii uterine, aspectul endometrului (mucoasa ce creste lunar si se elimina la menstruatie) si orificiile tubare.

Se pot DIAGNOSTICA si TRATA prin histeroscopie: polipii uterini, fibroame, sept uterin, se pot lua biopsii de endometru sau se poate face ablatia acestuia, se pot extrage resturi placentare ramase dupa avort, se poate rezolva sinechia (lipirea peretilor uterini), ce determina infertilitate. Histeroscopia exploratorie (in care doar te uiti, cauti o cauza pentru infertilitate sau sangerare anormala, nu operezi) o realizez fara specul, fara pensa pe col, fara durere si deci fara anestezie.

In functie de patologie si de complexitatea cazului, histeroscopia operatorie se poate realiza fara sau cu anestezie intravenoasa. Pacienta poate pleca acasa imediat, in cateva ore sau in 24 de ore, in functie de complexitatea interventiei.

***Pentru laparoscopie ginecologica si histeroscopie va puteti programa la SANADOR VICTORIEI (click aici pentru programari online sau la Tel  0755109957 sau 021.96.99) , la Spitalul EUROCLINIC Regina Maria 0735.177.542 sau cu bilet de trimitere la Maternitatea Giulesti 0754.044.480

 
 

Prețuri Ginecologie

Folosiți butonul de mai jos pentru a fi redirecționați către pagina de prețuri ginecologie.

De ce să veniți la o consultație?

În cadrul consultației vom putea avea o discuție sinceră și deschisă despre ce anume vă deranjează sau vă nemulțumește. De ce precizez ”sinceră și deschisă”? Deoarece înțeleg că aveți emoții și totodată înțeleg faptul că majoritatea femeilor din România nu se simt confortabil discutând despre viața intimă de teama de a fi judecate, neînțelese sau stigmatizate. Însă este demonstrat prin studii la nivel mondial faptul că durerea, patologiile din zona intimă și lipsa de satisfacție sunt cauze majore de depresie, izolare socială, mânie, frustrare și nefericire (evenimente psihice) ce au răsunet asupra întregului organism, determinând evenimente organice (boli cardiovasculare, cerebrale, metabolice, etc). Deci, sănătatea intimă are efecte pozitive sau negative asupra sănătății generale a organismului. Interesant, nu e așa?

O femeie fericită, este și mai sănătoasă. Iar o femeie sănătoasă, este și mai fericită.

Programeaza-te pentru o consultatie

Folositi butonul de mai jos pentru a face o programare online