Tratamentul revolutionar cu PRP (plasma bogata in trombocite) sau Terapia Vampir – in Ginecologie, Infertilitate si Obstetrica

 
 
 

CE PRESUPUNE TRATAMENTUL DE REJUVENARE VAGINALA CU PRP ?

Procedura de rejuvenare cu plasma proprie presupune recoltarea de sange de la pacienta (ca la o analiza uzuala) si reinjectarea acestuia dupa ce este procesat. Astfel tratamentul este simplu si eficient intrucat foloseste factorii de crestere si regenerare din sangele pacientei pentru a  reface sau imbunatati tesuturile afectate. 

De ce functioneaza PRP in rejuvenarea vaginala? 

In momentul in care va taiati la un deget cand pregatiti masa sau cand va loviti cazand de pe bicicleta sau cand aveti parte de o interventie chirurgicala – pentru a se vindeca acea zona si a disparea semnul traumatismului sangele dvs transporta acolo trombocite si factori de vindecare. Acestia regenereaza locul respectiv si fac ca zona sa se vindece si sa arate ca inainte. Acelasi lucru facem si noi: luam acele celule din sange, le pregatim de regenerare si apoi le “tintim” prin injectare in zona intima. Ajunse acolo, ele fac in mod natural aceasta vindecare si rejuvenare pentru: vulva, labii, vagin, perineu, punctul G, operatia de cezariana, epiziotomia de la nasterea naturala, clitoris, endometru, ovare.

Din ce este format PRP ul pentru rejuvenare intima?

Este un produs natural, propriu pacientei, obtinut din sangele venos al ei, fara a fi adaugate chimicale sau medicamente si astfel corpul il accepta rapid si fara complicatii.

CE EFECTE ADVERSE ARE PRP – ul vaginal?

 Lipsa efectelor adverse, durata redusa a procedurii (30 minute) si utilizarea intr-o multitudine de patologii a determinat dezvoltarea accelerata a acestei tehnici de rejuvenare vaginala , endometriala si ovariana.

CUM SE MAI NUMESTE PRP VAGINAL?

 Se mai poate intalni sub denumirea de terapia vampir in ginecologie, tratament cu sange propriu sau tratament cu plasma proprie.

UNDE SE POATE INJECTA PRP?

Exista proceduri de PRP pentru ovare, pentru endometru cat si pentru vagin, vulva, perineu, labii, tratament pentru cicatricea de cezariana sau tratament pentru cicatricea dupa nastere vaginala si ruptura de perineu. De asemenea terapia PRP se adreseaza si femeilor cu dureri in timpul contactului sexual, constituind astfel si tratament pentru dispareunie. Tratamentul PRP se adreseaza si femeilor care au nascut si ajuta la vindecarea cicatricei de la nastere sau de la operatia cezariana sau vergeturi, cu rezultate minunate. Factorii de crestere eliberati de trombocitele din sangele pacientei ajuta la vindecarea mai rapida a interventiilor chirurgicale de orice tip.

DE CE NU AM ORGASM? MI SE POTRIVESTE TRATAMENTUL PTP?

Tratamentul cu PRP se adreseaza si pacientelor cu probleme in ceea ce priveste orgasmul, libidoul, dorinta sexuala, sensibilitatea in viata de cuplu. Multe paciente nu au orgasm datorita unor modificari anatomice care trebuie evaluate de catre ginecolog, sau a unor traume din trecut – ce ar trebui discutate cu un psihoterapeut sau pur si siplu datorita unei inervatii si vascularizatii locale deficitare. Pacientele care nu au avut niciodata orgasm sau femeile care doresc sa imbunatateasca intensitatea orgasmului au declarat dupa aproximativ 2 sedinte de tratament PRP vaginal rezultate incredibile. Prin rejuvenarea si stimularea zonei, datorita faptului ca PRP ul ajuta neovascularizatia (formarea de vase noi de sange) si neoinvervatia (formarea de fibre nervoase noi ) femeile si partenerii acestora au declarat ca li s-a schimbat viata de cuplu. PRP se aplica sub anestezie locala cu crema anestezica in punctul G, pentru imbunatatirea orgasmului vaginal si in clitoris – pentru imbunatatirea orgasmului clitoridian. Prin injectarea la nivelul punctului G sau la nivel clitoridian, regenerarea realizata de factorii de crestere din trombocite va determina o crestere a sensibilitatii zonelor erogene. De asemenea, PRP-ul se poate utiliza pentru tratamentul afectiunilor labiilor si pentru augumentarea labiilor ce au aspect usor ridat.

CUM SE POATE TRATA ATROFIA VAGINALA DIN MENOPAUZA?

In ceea ce priveste tratamentul atrofiei vaginale, tehnica PRP poate fi aplicata pentru inlaturarea  senzatiei de uscaciune sau mancarime (prurit) si lipsa lubrefierii si a durerii la contactul sexual din menopauza, cand mucoasa vaginala este uscata, atrofica datorita absentei stimularii hormonale. PRP-ul poate imbunatati in acest scop aspectul si uscaciunea mucoasei prin actiunea factorilor de stimulare si regenerare din trombocite. Sub anestezie cu crema anestezica se injecteaza cu un ac foarte fin, nedureros, PRP ul special preparat pentru rejuvenare vaginala pentru femeile in menopauza, cu rezultat complet de lubrifiere si hidratare dupa 2-3 sedinte, ce va tine aproximativ 1 an.

DE CE AM INFLAMATIE VAGINALA?

In primul rand trebuie eliminate cauze infectioase: Chlamydia, Ureaplasma, Mychploasma, Gonorea, HPV. In cazul unei infectii, primul pas e tratarea ei cu antibiotic. 

In cazul usturimii vaginale determinate de inflamatii sau iritatii de cauze neinfectioase se poate aplica de asemenea terapia vampir PRP pentru imbunatatirea refacerii mucoasei. Tot prin mecanismul de modificarea a structurii mucoasei vaginale se poate imbunatati contactul sexual la aceste paciente. Tratamentul PRP ajuta si la reducerea reaparitiei infectiilor vaginale- daca suferiti de candidoza sau infectii diverse repetate, dupa antibiotic sau antifungic daca veti face tratamentul PRP, nu veti mai avea surpriza neplacuta de reaparitie a acestor probleme.

Usturimea si mancarimea vaginala intensa apare si in caz de lichen vaginal: este necesar un consult ginecologic si o mica biopsie nedureroasa pentru diagnosticul de lichen vulvar, labial sau vaginal. Pacienta are mancarimi vaginale intense iar aspectul zonei este de o piele mai dura si mai rosie sau mai alba (hiperpigmentata, eritematoasa sau hipopigmentata – in functie de stadiul bolii). Tratamentul cu PRP pentru lichen este demonstrat eficient prin studii clinica internationale. Sunt necesare 3 proceduri, la 6 saptamani distanta.

CUM ESTE FOLOSIT PRP-UL IN REJUVENAREA VAGINALA?

Din punct de vedere estetic, terapia PRP contribuie la reusita procedurilor sau operatiilor de rejuvenare a labiilor, dupa labioplastii, dupa augmentarea labiilor cu acid hialuronic sau cu țesut adipos propriu si la rejuvenarea vaginala prin vaginoplastie sau perineoplastie. De asemenea contribuie la imbunatatirea rezultatelor  interventiilor pentru laxitate vaginala si ajuta pacientele care isi doresc o stramtare de vagin.

TRATAMENTUL PRP PENTRU INCONTINENTA URINARA

La femeile multipare si in special in perioada menopauzei, care dezvolta o usoara incontinenta urinara de grad mic , terapia PRP poate fi de ajutor, daca nu se constata modificari precum cistocel, prolaps uterin sau ruptura de perineu. In cazul necesitatii unei interventii chirurgicale pentru pierdere involuntara de urina, tratamentul PRP ajuta vindecarea zonei si acceptarea de catre organism a mesei suburetrale.

TRATAMENTUL PRP PENTRU CISTITE

De asemenea, terapia vampir combate durerile la urinare si cistitele recidivante manifestate prin urinare frecventa si durere pelvina. Se verifica intai lipsa unei infectii – prin sumar urina si urocultura. Daca o bacterie este prezenta, intai se trateaza cu antibiotic, apou se efectueaza tratamentul PRP pentru prevenirea recurentei si vindecare nai rapida. Daca nu exista bacterii (deci nu avem o infectie urinara) ci avem

O inflamatie (cistita), tratamentul PRP se poare face imediat.

CAT DE DES SE FACE TRATAMENTUL PRP? CATE SEDINTE DE PRP VAGINAL TREBUIE SA FAC?

​In ceea ce priveste frecventa acestei terapii, in functie de motivul tratamentului, poate fi necesara injectarea o singura data sau tratamentul repetat la 4-6 saptamani, de 2-3 ori. Vom discuta in cadrul consultatiei acest lucru, dupa efectuarea investigatiilor necesare.

CAT COSTA TRATAMENTUL PRP VAGINAL PENTRU REJUVENARE INTIMA?

Pretul procedurii de PRP variaza intre 200-400 euro in functie de cantitatea de plasma necesara  si de dimensiunile zonei care va fi tratata. Pretul pentru PRP depinde si de tipul de preparare care vi se indica si de numarul de eprubete de sange care se vor recolta si prepara. In cadrul consultatiei se vor discuta aceste aspecte, in functie de indicatie.

IN CONCLUZIE…

​Tratamentl PRP vaginal este un tip particular de medicina regenerativa, inovator, care vizeaza probleme multiple de natura intima care produc discomfort si neplaceri unui numar mare de femei. 

Este dovedita stiintific eficienta acestei terapiei intr-o multitudine de patologii precum: disfunctii sexuale, lipsa lubrefiere vaginala, lipsa orgasm, dureri la contactul sexual, infertilitate, endometru subtire, sinechie uterina, atrofie vaginala de menopauza, uscaciune vaginala, cistita postcoitala, usturime la urinare, dureri dupa bastere, cicatrice epiziotomie, cicatrice cezariana, etc. Superioritatea fata de alte metode de tratament ginecologic clasic a fost studiata si demonstrata prin studii internationale, in ultimii 20 de ani. In plus, este un tratament rapid (30 -60 de minute), ce nu necesita concediu medical, cu recuperare imediata, fara complicatii si cu rezultate minunate.

Programeaza o consultatie cu Dr. Diana Mihai in Bucuresti pentru a afla ce tratament este potrivit pentru tine!

Vrei sa stii mai multe despre Estetica Intima?