Proiectul Newborn-ONCOFERTILITATE: pentru ca Si pacientii supravietuitori ai CANCERULUI au dreptul la o familie.

Update: Acest proiect a fost dezvoltat de Dr. Marilena Baluta pe care o felicit pentru perseverenta si aceasta reusita. Din pacate, in prezent acest proiect nu mai este activ, insa sper sa se reia cat mai curand.

In cadrul Maternitatii Giulesti: ✅GRATUIT tratamentul de prezervare a FERTILITATII. ️Tratamentele de #chimioterapie si #radioterapie distrug tesutul #reproductiv, feminin si masculin‼️INAINTEA tratamentului, exista tehnici de #prezervare a fertilitatii care ‼️NU INFLUENTEAZA EVOLUTIA BOLII MALIGNE (lucru de care se tem pacientele) si ‼️care se pot realiza RAPID, fara a prelungi momentul inceperii tratamentului pentru #cancer!

✅✅✅Succesul tehnicilor de conservare a fertilității este legat de metodele de crioconservare utilizate dar și de vârsta pacientei. ✅Celulele reproductive cu cea mai bună supraviețuire sunt #embrionii, următoarele fiind #ovocitele și #țesutulovarian. tratamentul cu agonisti de GnRH trebuie deasemenea luat in discutie.

‼️⚠️✅Pe de o parte PACIENTII trebuie sa afle despre aceasta optiune‼️

‼️⚠️✅Pe de alta parte, MEDICII CARE DIAGNOSTICHEAZA PACIENTI CU CANCER trebuie sa cunoasca si sa recomande pacientul la un specialist in fertilitate!

In cadrul Maternitatii Giulesti pacientii beneficiaza GRATUIT de aceste tratamente, cu ajutorul Primariei Bucuresti.

La Maternitatea Giulesti se poate prezerva GRATUIT fertilitatea inainte de inceperea tratamentului de chimio/radioterapie in cancer:

✅Femeile <35 de ani: prelevare si crioprezervare de tesut ovarian, ovocite sau embrioni.

✅Bărbații sub 45 de ani își pot congela sperma înainte de începerea tratamentului.

Proiectul Newborn ONCOFERTILITATE s-a lansat in cadrul Primei Conferinte de Oncofertilitate din Romania, eveniment la care au participat speakeri de renume din Romania si din strainatate.

Dr. Diana Mihai

Vrei sa stii mai multe despre Infertilitate?