Procedura de montare sterilet – Cu Dr. Diana Mihai

 
 
 

MONTARE STERILET

Pentru o procedura de montare sterilet nedureroasa si fara riscuri si complicatii, sunt importanti urmatorii pasi:

  1. Faceti analizele urmatoare daca nu le aveti IN ULTIMELE 2 LUNI facute: secretie vaginala, cultura col, Mychoplasma, Chlamydia si Ureaplasma din col. Si ex Papanicolau in ultimele 12 LUNI.
  2. Cand aveti toate rezultatele si DACA SUNT NEGATIVE – cand va vine menstruatia, in prima zi de sangerare sunati pentru confirmarea programarii. Montarea steriletului se face CAT INCA SANGERATI, in ultimele zile de menstruatie, cand colul este deschis si astfel procedura este nedureroasa si rapida.
  3. Cu o seara inainte de procedura si in dimineata procedurii luati cate un NoSpa 80 mg oral si un Indometacin supozitor intrarectal. Cu 12-20 ore inainte de procedura puneti si un Misoprostol intravaginal 400mcg. 
  4. Montarea steriletului dureaza aproximativ 5 minute. Va asezati pe masa ca la un consult normal. Montez un specul. Fac o toaleta cu dezinfectant si compresa sterila. Apoi introduc steriletul intrauterin. Am o technica speciala in care nu pun pensa pe col (aceasta e partea din procedura care doare de obicei – cand va povestesc prietenele ca e o procedura dureroasa – si care clasic se aplica pentru a tractiona uterul). Apoi tai firul steriletului cu o foarfeca sterila. Si ultimul pas este sa fac o ecografie transvaginala pentru a verifica pozitia steriletului in uter.
  5. Dupa procedura puneti seara un Indometacin supozitor intrarectal si ora un NoSpa80mg.

Daca respectati toti acesti pasi veti avea o procedura nedureroasa si rapida!

Va rugam sa aveti steriletul la dvs. Nu se poate achizitiona din clinica!

 

Vrei sa afli mai multe despre diferitele tipuri de sterilet? Poti citi acest articol.

____

Programeaza o consultatie la Ladies Excellence Clinic by Dr. Diana Mihai pe Bd. Dacia nr. 19, Piata Romana, Bucuresti.

Vrei sa stii mai multe despre Estetica Intima?