Rectocelul, Cistocelul, se pot trata prin laser?

Ce reprezinta rectocelul si cistocelul si care sunt simptomele acestora?

 
Acestea reprezinta modificari ale peretelui vaginal. Uterul si vaginul au ca “vecini” vezica urinara (anterior, in fata), rectul (posterior, in spate), ansele intestinale (anterior si posterior). In mod normal, fiecare dintre acestea ocupa un compartiment bine delimitat. Datorita laxitatii mucoasei vaginale, efortului sarcinilor si nasterilor, a unor patologii ce determina deficite de colagen sau pur si simplu datorita varstei, peretele vaginal nu mai este tonic si nu mai poate oferi o sustinere eficienta a organelor pelvice. Astfel apare o “herniere” la nivelul vaginului, reprezentata de coborarea in vagin a:
  • vezicii urinare (CISTOCEL)
  • Rectului (RECTOCEL)
  • Anselor intestinale (ENTEROCEL)
Cauze si factori de risc ale prolapsului uterin
  • Nașteri multiple sau dificile
  • Perimenopauza sau Menopauza
  • Anomalii congenitale
  • Intervenții chirurgicale
  • Afecțiuni pulmonare ce cresc presiunea intraabdominala(BPOC, ascita, tumori) 

Cum pot fi tratate prin laser rectocelul sau cistocelul?

In stadii incipiente, acestea nu dau simptome neplacute. Insa, netratate, in cativa ani aceste prolabari se vor inrautati si vor necesita interventie chirurgicala, pentru: pierdere de urina, pierdere de materii fecale sau probleme de tranzit si in evacuarea scaunului, infectii urinare si genitale repetate, afectatea vietii intime, prolabarea peretelui vaginal inafara introitusului si disconfort chiar la mers sau activitati.
 
Cu tratamentul LASER se activeaza fibroblastii ce vor creste productia de colagen si elastina si vor tonifia mucoasa vaginala, oprind sau incetinind progresia afectiunii.
 
In plus, tratamentul laser previne sau trateaza incontinenta urinara si atrofia vaginala cu simptomele neplacute precum uscaciune, prurit (mancarime), infectii genitale sau urinare repetate, durere locala sau la contact.
 
Procedura este nedureroasă, noninvazivă, sigură și rapidă. Recuperarea este imediată, pacientele pot reveni la activitățile zilnice normale imediat după tratament.
 
Fii #tanara si sanatoasa atat la exterior, cat si la interior la orice varsta. Tratamentul #laservaginal are efecte demonstrate atat clinic cat si prin studii.
 
Pentru informatii si detalii, va pot raspunde cu drag.

Dr. Diana Miha

Vrei sa stii mai multe despre Estetica Intima?