Monitorizare sarcina
si Asistare nastere

Despre sarcina

Sarcina este cea mai frumoasa perioada din viata unui cuplu. Insa pentru siguranta bebelusului, un medic ginecolog trebuie sa fie alaturi de voi in aceasta perioada, pentru a urmari evolutia si a va recomanda pas cu pas tot ceea ce este necesar sa stiti si a va raspunde la intrebarile ce apar pe parcurs.

IMPORTANT de stiut pentru viitoarele mamici este faptul ca majoritatea analizelor se pot face gratuit, cu trimitere de la medicul de familie. In plus, pentru cele din Bucuresti, exista Voucherele Materna, care le deconteaza 2.000 ron pentru analizele sau ecografiile care nu sunt gratuite (citeste mai jos detaliile privind conditiile de acordare).

 
img-1

Etapele monitorizarii sarcinei

PRIMUL TRIMESTRU: 
Eu le recomand pacientelor mele la inceputul sarcinii:
– analize de sange (hemoleucograma, coagulograma, grup de sange si Rh, biochimie, hormoni tiroidieni), urina si secretie vaginala si examen Babes-Papanicolau (pentru a evalua starea de sanatate a mamei si depistarea eventualilor factori de risc din sarcina, ce vor necesita o monitorizare mai atenta);
– Dublu Test la 12-14 saptamani sau ADN fetal liber din sangele matern (pentru a evalua riscul de anomalii fetale);
– Morfologie Trimestru 1 (o ecografie detaliata, ce va vizualiza fiecare organ al fatului (creier, inima, membre, fata, rinichi, organele genitale, circulatia normala a sangelui, etc);
– TORCH: evaluarea unor infectii, care ar putea determina malformatii fetale- Toxoplasma, Rubeolla, Citomegalovirus, Herpes virus, + Virus Varicelo-Zosterian, Rujeolla.

TRIMESTRUL 2:
– repetarea analizelor uzuale;
– Morfologie 2: depistarea eventualelor malformatii, care nu erau vizibile in trimestrul 1, evaluarea fiecarui organ fetal in parte si a circulatiei sangelui;
– Test de toleranta la glucoza – cu 75 g glucoza (pentru a depista riscul de diabet gestational).

TRIMESTRUL 3:
– repetarea analizelor uzuale;
– Morfologie 3: depistarea eventualelor malformatii, care nu erau vizibile in trimestrul 2, evaluarea fiecarui organ fetal in parte si a circulatiei sangelui;
– consult preanestezic, in caz de indicatie de nastere prin cezariana;
– test non stres- monitorizare cardiotocografica a batailor cordului fetal si a tonusului uterin.

SA NU UITAM faptul ca pe parcursul sarcinii trebuie monitorizata tensiunea arteriala, greutatea pacientei si miscarile fetale.

 

Pentru o sarcina linistita, va astept la o consultatii inca de la primele semne de sarcina: intarzierea menstruatiei (amenoree), test de sarcina pozitiv sau B-HCG pozitiv.

 
 
Monitorizarea ecografică a sarcinii – cand se recomanda ecografiile ”speciale” in sarcina si ce putem afla?
 • Prima ecografie este cea de depistare a sarcinii, ce confirma un test de sarcina pozitiv. Aceasta se recomanda dupa 2-3 saptamani de amenoree (lipsa menstruatiei), pentru a se putea vizualiza embrionul, bataile inimii si primele semne ca sarcina se dezvolta normal.
 • Urmatoarea ecografie este Morfologia Fetala 1, ce se efectueaza intre saptamanile 11-14 de sarcina. Aceasta ecografie va furniza o multitudine de informatii, printre care si: bataile inimii fatului, normalitatea anatomica, posibile modificari anatomice, asociate cu fetii bolnavi de Sindromul Down, Edwards, Turner, Patau si multe altele.
 • In saptamanile 18-22 de sarcina se recomanda Morfologia Fetala 2, ce poate confirma inclusiv sexul copilului, alaturi de evaluarea vascularizatiei, a lichidului si a placentei.
 • O altă ecografie va fi indicată în timpul ultimului trimestru de sarcină, în jur de 32 de săptămâni.Morfologia Fetala 3 evalueaza dacă fătul a crescut în mod corect și dacă se încadrează în limite normale. Medicul va măsura, printre altele, circumferința capului și lungimea femurului copilului și va confrunta măsuratorile cu valori standard.
❤️ Esti gravida cu domiciliul in Bucuresti? Beneficiati de 2000 ron gratuit pentru ecografii sau analize in sarcina!
 
Anuntati-ma ca doriti sa beneficiati de acest program!
In urma consultatiei si ecografiei va puteti inscrie cu actele online pe voucher.materna@dgas.ro.
 

Condiții de acordare a VOUCHER-ULUI MATERNA, IN VALOARE DE 2000 RON

Se acordă beneficiarilor care au domiciliul stabil de cel puțin 6 luni, in Municipiul Bucuresti, înainte de depunerea cererii sau viza de reședință, sub rezerva aceleiasi conditii: minim 6 luni in Municipiul Bucuresti.

 • Programul Voucher Materna se adreseaza doar femeilor care sunt gravide la momentul depunerii dosarului, pentru cele care au nascut se acordă stimulentul pentru nou – născut – conditii de acordare și alte informații găsiți în secțiunea Stimulente Financiare – Stimulent Nou-Născut.
 • Adeverința emisă de către medicul ginecolog, care atestă vârsta biometrică a sarcinii, trebuie să fie eliberată cu cel mult 7 zile calendaristice la momentul depunerii dosarului, pentru gravidele care depun inițial dosarul. În cazul gravidelor care depun doar completarea pentru tranșa a II a, adeverința trebuie să fie eliberată de maxim 30 zile calendaristice.
 • Certificatul fiscal emis de către DITL de sector prin care se atestă lipsa datoriilor față de bugetul local să fie eliberat de maxim 30 zile calendaristice la momentul depunerii dosarului.
 • Conform Regulamentului de acordare a Voucherului Materna București aprobat prin H.C.G.M.B. nr. 120/28.03.2018, completat și modificat prin H.C.G.M.B. nr. 824/22.11.2018 începând cu săptâmâna a 10-a de sarcină se acordă prima tranșă a voucherului în valoare de 1000 de lei, iar a doua tranșă în valoare de 1000 de lei se acordă începând cu săptămâna a 24-a de sarcină.
 • La intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină, se revine cu o nouă adeverință de la medicul ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii și o copie a ecografiei morfologiei de sarcină trimestrul II, după caz.
 • Femeile gravide care depun inițial dosarul începând cu săptămâna a 24-a de sarcină vor primi doar a doua tranșa a voucherului în valoare de 1000 de lei.
 
 
Cererile privind acordarea voucher-ului MATERNA se pot depune atât fizic, de luni până joi, între orele 9:00-15:00, cât și în format electronic, DOAR la adresa de e-mail voucher.materna@dgas.ro.
Str. Constantin Mille, nr. 10, sector 1, București
Autobuze: 122, 137, 138, 268, 336, 381,601, 783
Troleibuze: 61, 66, 69, 70, 85, 90, 91
Metrou: staţia Universitate
 
Mai multe DETALII :

Lista de preturi

 • Consultatie gravida 150 ron
 • Control gravida 100 ron
 • Monitorizare sarcina (ecografie biometrie) 200 ron
 • Monitorizare sarcina (ecografie doppler) 80 ron
 • Montare pesar 100 ron
 • Adeverinta pentru Voucher Materna (include ecografia: 200 ron (trimestrul 1) si 250 ron (trimestrul 2)

Analize:

 • Examen papanicolau în mediul lichid 105 ron
 • Cultură și secreție 50 ron
 • Mychoplasma + ureaplasma si antibiograma 90 ron
 • Chlamydia din colul uterin 65 ron
 • Profil torch complet 380 ron
 • Profil trombofilie complet 1000 ron
 • Panorama (adn fetal liber in sangele matern) 2400 ron 
img-2
 UNDE puteti naste cu Dr. Diana Mihai?
 
Maternitatea Giulesti (Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie ”Prof Dr Panait Sirbu” Bucuresti ) 0754.044.480
 
SANADOR VICTORIEI (click aici pentru programari online sau la Tel  0748.030.313 )
 
Regina Maria – Baneasa  tel pentru pachete de nastere  0735.177.542

Programeaza-te pentru o consultatie

Folositi butonul de mai jos pentru a face o programare online

Vrei sa stii mai multe despre Infertilitate?