Societatea Romana de Estetica Ginecologica SREG

Misiunea societatii

De ce a fost necesară înființarea și dezvoltarea în România a Societății Române de Estetică Ginecologică? în primul rând, la nivel european și mondial fiecare țară are această ramură a ginecologiei ce nu există însă în România din păcate, cu standard și protocoale clar stabilite la nivel național. Un fapt îngrijorător este mai ales aspectul că există și în momentul de fată medici care efectuează acest tip de tratamente în România, însă în absența unor reglementări clare și a unei legislații în acest domeniu, fiecare le realizează după cunoștințele personale, acest lucru fiind în detrimentul pacientelor, lucru care ne-a determinat să începem demersurile în vederea fondării acestei asociații.

Recunoscuta de Ministerul Sanatatii

Este imperios necesar un act medical standardizat și protocoale de tratament recunoscute și aprobate de către autoritățile Române, lucru de care se declară responsabilă Societatea Română de Estetică Ginecologică pentru a le pune la punct, a le organiza și aproba împreună cu Ministerul Sanătății.

Preventie si tratament

Estetica Ginecologică are la bază accentul asupra calității vieții pacientelor. Studii internaționale au demonstrat faptul că o femeie fericită cu ea însăși este mai sănătoasă, are mai mare putere de muncă și o mai eficiență profesională, concedii medicale mai rare, tulburări psihice mai puține precum anxietate sau depresie, internări în spitale mai rare, intervenții chirurgicale mai puține, practic aceste efecte având răsunet pozitiv asupra Sistemului Sanitar.

Metode neinvazive

De asemenea, prin utilizarea de metode neinvazive sau minim invazive specifice Esteticii Ginecologice, se pot preveni sau trata, fără a mai îngreuna Sistemul Sanitar cu internări și operații chirurgicale costisitoare, patologii precum incontinența urinară, prolapsul și laxitatea după nașteri naturale prin tratamente vaginale de tip laser, radiofrecventă, stimularea electromagnetică a musculaturii pelvine, tratamentele cu PRP (Platelet Rich Plasma), acid hialuronic, etc. În plus, s-a arătat faptul că țările unde există aceste tratamente și-au crescut și rata de nașteri naturale, un fapt îngrijorător bine cunoscut în România fiind rata foarte mare de nașterei prin operații cezariene.

Programe de informare

Societatea Română de Estetică Ginecologica înființată se face responsabilă de organizarea de programe de informare naționale asupra acestor aspecte, atât îndreptate spre paciente, cât și spre medici.

Alte proceduri si interventii

 Estetica Ginecologică include, pe langă procedurile și intervențiile de ordin pur estetic la care femeile au dreptul sa apeleze pentru a își îmbunătăți stima de sine datorită unor defecte congenitale, și proceduri și intervenții pentru restabilirea anatomiei în cazul mutilării genitale după accidente sau cancer, diverse terapii inexistente în România în momentul de față pentru tratamentul lichenului scleros, o patologie mutilantă evolutivă, pentru atrofia severă din menopauză sau în urma tratamentelor chimio/radioterapice din cancere, tratamentul vaginismului (durere severă la fiecare contact sexual), tratamentul lipsei orgasmului sau a dispariției sensibilității la contactul sexual după nașteri, precum și tratamente pentru restabilirea aspectului și funcției aparatului genital după nașteri naturale.

Conferinte medicale

Societatea Română de Estetică Ginecologica ce se va înființa va organiza conferințe medicale naționale, workshopuri, studii clinice și manifestări științifice în colaborare cu diverse societăți internaționale de renume, pentru a dezvolta în România acest domeniu la cele mai înalte standarde.

O inovatie pentru Romania

Important de subliniat în acest sens este faptul că, neexistând această ramură și această posibilitate de supraspecializare a medicilor ginecologi, nu există competențe acreditate în România pentru efectuarea acestor tratamente, iar pacientele deseori sunt nevoite a pleca și a le efectua înafara României, ceea ce este o pierdere pentru țara noastră. În plus, în momentul de fată, medicii care doresc să ofere pacientelor aceste proceduri efectuează în străinătate cursuri de specialitate, cheltuie sume importante de bani acolo pentru aceste pregătiri, pe care le-ar putea realiza în România și care însă nici nu sunt recunoscute în România, întrucât după cum am precizat, nu sunt acreditate de către Ministerul Sanătății. Este ușor de înțeles deci motivul nemulțumirii din ce în ce mai mari în acest sens atât din partea medicilor cât și a pacientelor.

Cercetare si calificare

Societatea Română de Estetică Ginecologica își asumă responsabilitatea de a face demersurile necesare de a pune la punct în România și realizarea de studii complementare ce se vor finaliza prin examene în urma cărora medicii specialiști ginecologi vor primi atestate de competență în Estetica Ginecologică.

Standarde Europene

Este un neajuns faptul că România, o țară europeană cu mare potential în acest domeniu și cu cerere importantă atât din rândul pacientelor cât și a medicilor, nu oferă posibilitatea momentan de evoluție în acestă direcție, la standarde internaționale. Fără existența unei autorități naționale în acest sens, care să realizeze cursuri pentru medicii interesați, organizarea de competețe de obținere a atestatelor de studii complementare în Estetica Ginecologică, stabilirea de protocoale clare de diagnostic și tratament, acest domeniu este unul necontrolat și dezorganizat, lucru ce va trezi nemulțumire crescândă atât din rândul medicilor cât și a pacientelor, datorită unui act medical de calitate îndoielnică, ceea ce începe să se întâmple și în prezent.

Despre Fondator si Presedinte, Dr. Diana Mihai

Dr. Diana Mihai, medic specialist Obstetrica-Ginecologie, trainer certificat Plasmolifting in zona ginecologica (certificat obtinut la Moscova, Rusia). Dr Diana Mihai este Presedintele Societatii Romane de Estetica Ginecologica, membru activ senior al Societatii Europene de Estetica Ginecologica si membru al Societatii Americane de Estetica, cu studii la Estetica Ginecologica la Paris, Londra, Dubai, Moscova, Edinburgh, Sofia si Berlin.

Mai multe informatii despre Societatea Romana de Estetica Ginecologica SREG?

Puteti accesa pagina oficiala a SREG pe butonul de mai jos.

Vrei sa stii mai multe despre Estetica Ginecologica?